Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná paska

5
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 ks
vajce
4 PL
cukor
1 PL
vanilkový cukor
40 g
droždie
1 ČL
soľ
150 g
roztopené maslo
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z uvedených prísad vanilíový cukor Dr.Oetker vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Z cesta oddelíme 2 menšie rovnaké časti, zvyšok rozdelíme na polovicu ( máme 2 rovnaké menšie a 2 rovnaké väčšie diely ). Menšie diely vyšúľame na valčeky a stočíme do vrkoča. To isté urobíme s väčšími dielmi. Vrkoč z väčších častí obtočíme okolo vrkoča z menších častí.
2.
Pasku preložíme na vymazaný plech a necháme 30 min kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 150°C asi 40-50 min. Ak je povrch do zlatista, prikryjeme alobalom a dopečieme. Či je paska upečená, vyskúšame špilkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...