Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná paska

5
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 ks
vajce
4 PL
cukor
1 PL
vanilkový cukor
40 g
droždie
1 ČL
soľ
150 g
roztopené maslo
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z uvedených prísad vanilíový cukor Dr.Oetker vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Z cesta oddelíme 2 menšie rovnaké časti, zvyšok rozdelíme na polovicu ( máme 2 rovnaké menšie a 2 rovnaké väčšie diely ). Menšie diely vyšúľame na valčeky a stočíme do vrkoča. To isté urobíme s väčšími dielmi. Vrkoč z väčších častí obtočíme okolo vrkoča z menších častí.
2.
Pasku preložíme na vymazaný plech a necháme 30 min kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 150°C asi 40-50 min. Ak je povrch do zlatista, prikryjeme alobalom a dopečieme. Či je paska upečená, vyskúšame špilkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...