Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná paska

5
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
5 dl
mlieko
1 ks
vajce
4 PL
cukor
1 PL
vanilkový cukor
40 g
droždie
1 ČL
soľ
150 g
roztopené maslo
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z uvedených prísad vanilíový cukor Dr.Oetker vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Z cesta oddelíme 2 menšie rovnaké časti, zvyšok rozdelíme na polovicu ( máme 2 rovnaké menšie a 2 rovnaké väčšie diely ). Menšie diely vyšúľame na valčeky a stočíme do vrkoča. To isté urobíme s väčšími dielmi. Vrkoč z väčších častí obtočíme okolo vrkoča z menších častí.
2.
Pasku preložíme na vymazaný plech a necháme 30 min kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 150°C asi 40-50 min. Ak je povrch do zlatista, prikryjeme alobalom a dopečieme. Či je paska upečená, vyskúšame špilkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
banánová roláda
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Nemôžete pšeničnú múku zo zdravotných dôvodov? Máme pre vás 12 sladkých koláčov a tort bez múky. Múku v nich hravo...
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.