Pridať recept

Zemiakový šalát

10
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
zemiaky
5 ks
vajce
1 ks
cibuľa
7 ks
zavárané uhorky
1 pohár
zaváraný hrášok a mrkva
1 pohár
majonéza
2 PL
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
trochu
voda zo zaváraných uhoriek

postup

1.
Zemiaky dobre umyjeme v studenej vode. Zemiaky v šupke dáme variť v jemne osolenej vode asi tak 30 min. Vajíčka si uvaríme natvrdo.
 
2.
Medzičasom si nakrájame mrkvu. Hrášok a mrkvu scedíme. Uhorky nakrájame na malé kúsky. Vodu zo zavaraných uhoriek si odložíme, nevylievame! Cibuľku nakrájame na jemno. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme.
3.
Necháme vychladnúť a pretlačíme cez sitko. Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske, dochutíme a necháme odstáť cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.