Špaldová knedľa
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
špaldová hrubá múka
250
ml
mlieko
2
kocky
cukor
1
ks
vajce
trochu
soľ
1
ks
droždie
postup
1.
Mlieko ohrejeme, osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stáť v teple, kým kvasnice vyplávajú na hladinu, Preosiatu múku osolíme, vmiešame mlieko s kvasnicami a vajce.
2.
Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane lepiť na misu a varešku. Na pomúčenej doske vytvarujeme 2 rovnaké knedle. Varíme nad parou asi 20 min. Takto pripravené knedle s výraznou špaldovou chuťou podávame k mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.