Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček

Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

cesto

1 šálka
mlieko
1 ks
žĺtok
7 PL
olej
2,5 šálky
polohrubá múka
3 PL
kryštálový cukor
25 g
droždie

plnka

1/2 ks
Hera
podľa chuti
škoricový cukor
podľa chuti
mleté vlašské orechy

postup

1.
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misky s múkou, olejom a žĺtkom prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a kúsok odkrojíme a odložíme na stranu- to bude hlava.
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
 
2.
Väčšiu časť cesta vyvaľkáme,
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
3.
a natrieme zmäknutou herou, alebo maslom,
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
4.
posypeme škoricovým cukrom, posypeme mletými orechami,
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
5.
zvinieme ako roládu,
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
6.
a nakrájame na 2 cm kúsky,
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
7.
poukladáme na plech vystlaný papierom a vytvoríme barančeka. ako očko môžeme použiť hrozienko, urobíme malé uško, papuľku, nožičky a chvostík. Necháme ešte 20 min. odpočívať.
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
8.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 20 minú.
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Fotorecept: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.3.2015 10:37 | |
+2 -3
krasny recept, urcite planujem vyskusat, ale mam jednu otazku. kedze zijem v zahranici, a cerstve drzodie tu len tazko zozeniem, ak pouzijem susene, kolko g by to malo byt? Niekde som citala, ze susene je ,,silnejsie,, tak aby mi to vyslo take pekne, ako to vase :3