Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Želatínový zákusok

10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
300 g
práškový cukor
1 dl
olej
1 dl
mlieko
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
300 g
polohrubá múka
štipiek
soľ

Plnka

1/4 liter
šľahačka
1 ks
vanilka
2 ks
kyslá pochúťková smotana
2 PL
práškový cukor
2 ks
banán
2 ks
kiwi
200 g
jahody

Želatína

1 liter
pomarančový džús
2 ks
Zlatý klas
1 PL
práškový cukor

postup

1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame olej a mlieko, na záver múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 200°C do ružova. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Šľahačku vyšľaháme s vanilkou, pridáme pochúťkové kyslé smotany s práškovým cukrom. Zmes vylejeme na vychladnutý plát a dáme na 2 hodiny do chladničky. Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme podľa fantázie na stuhnutú šľahačkovú zmes.
3.
Želatína: Džús zmiešame so Zlatými klasmi, s cukrom a uvaríme. Takmer vychladnutú želatínu vylejeme na rozložené ovocie a dáme opäť do chladničky. Koláč krájame mokrým nožom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Jana.Gaalova
7.2.2018 13:04 | |
+0 -0
Ked tá želatínová poleva je takmer vychladnutá, dá sa ešte naliať na zákusok? Nebude už stuhnutá?
N.ada
21.4.2014 20:58 | |
+8 -1
do cesta ešte 300g polohrubej múky!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.