Pridať recept

Zaváraná cvikla

10
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
cvikla
370 ml
ocot
1 liter
voda
1 KL
celá rasca
400 g
kryštálový cukor
350 g
čerstvý chren
trochu
soľ

postup

1.
Cviklu si umyjeme, a v jemne osolenej vode uvaríme do mäkka. Cca 2 hodiny. Keď vychladne, tak ju ošúpeme.
 
2.
Z vody, octu, cukru, soli a rasce si pripravíme nálev, ktorý na sporáku dáme variť. Nastrúhame si chren. Keď je chren nastrúhaný, nastrúhame aj cviklu na jablkovom strúhadle.
3.
Cviklu aj chren dáme do nálevu, ale ten hneď odstavíme z ohňa, aby chren nestratil na sile. Naplníme poháre, a sterilizujeme asi 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...