Pridať recept

Piškótové rezy

ingrediencie

12 ks
vajce
16 PL
práškový cukor
12 PL
polohrubá múka
4 PL
kakao
1 balíček
prášok do pečiva
4 PL
voda

Plnka

400 ml
mlieko
1,5 balíčky
Zlatý klas
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
žĺtok
100 g
práškový cukor
250 g
maslo
150 g
čokoládová poleva
300 ml
čiernej uvarenej kávy
1 PL
kryštálový cukor
trochu
um
1 balíček
okrúhle piškóty

postup

Vynikajúci zákusok s piškótami a lahodnou plnkou...

1.

Piškóta: 6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 8 PL cukru, po jednom žĺtky, 6 PL polohrubej múky zmiešanej s polovicou prášku do pečiva a 2 PL kakaa. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200°C 20 minút. /plech rozmer 30x38 cm/ Necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme vrchnú vrstvu z piškóty, aby sa plnka neoddelovala. Ide to veľmi ľahko. Upečieme 2 piškóty, každú zo 6 vajec.

 
2.

Plnka: z mlieka, zlatého klasu, žĺtku, vanilkového cukru a 2 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom na hladký krém.

3.

Uvaríme silnejšiu čiernu kávu, pridáme cukor, trochu umu a necháme vychladnúť.

4.

Ukladáme nasledovne: piškóta, polovica plnky, piškóty namočené jemne v káve a druhá polovica plnky. Trochu plnky si odložíme na povrch. Mierne zaťažíme a odložíme do chladu.

5.

Vyberieme a polejeme čokoládovou polevou. Horúcim nožom pokrájame na ľubovoľné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať