Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grilované steaky s kukuricou

ingrediencie

4 plátky
hovädzie mäso
1 PL
celé korenie
1 štipka
soľ
rozmarín
olej
4 ks
kukurica
1 pohár
nakladané kyslé cibuľky
2 ks
bageta
maslo
bylinková soľ

postup

1.
Olivovým olejom pokvapkáme steaky a okoreníme. Necháme ich asi hodinu marinovať.
2.
Dôkladne zohrejeme grilovaciu panvicu a mäso na nej z každej strany 3 minúty opekáme, aby sa trošku zatiahlo.
3.
Takto pripravené mäso dáme na tanier a prikryjeme ho alobalom, aby pustilo prebytočnú šťavu.
4.
Potom odstránime alobal, mäso osolíme a posypeme ho nasekaným rozmarínom. Mäso dáme do rúry, kde ho budeme piecť 3 až 4 minúty pri teplote 220°C. Takýmto spôsobom máme steaky medium, teda stredne prepečené. V prípade, že máme radšej mäso viac prepečené, necháme ho v rúre 5 až 6 minút.
5.
Steaky podávame s uvarenými ogrilovanými kukuričnými klasmi, cibuľkou a pečenou francúzskou bagetou. Bagetu pokrájame, potrieme maslom a posypeme bylinkovou soľou a pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.