Pridať recept

Grilované steaky s kukuricou

ingrediencie

4 plátky
hovädzie mäso
1 PL
celé korenie
1 štipka
soľ
rozmarín
olej
4 ks
kukurica
1 pohár
nakladané kyslé cibuľky
2 ks
bageta
maslo
bylinková soľ

postup

1.
Olivovým olejom pokvapkáme steaky a okoreníme. Necháme ich asi hodinu marinovať.
 
2.
Dôkladne zohrejeme grilovaciu panvicu a mäso na nej z každej strany 3 minúty opekáme, aby sa trošku zatiahlo.
3.
Takto pripravené mäso dáme na tanier a prikryjeme ho alobalom, aby pustilo prebytočnú šťavu.
4.
Potom odstránime alobal, mäso osolíme a posypeme ho nasekaným rozmarínom. Mäso dáme do rúry, kde ho budeme piecť 3 až 4 minúty pri teplote 220°C. Takýmto spôsobom máme steaky medium, teda stredne prepečené. V prípade, že máme radšej mäso viac prepečené, necháme ho v rúre 5 až 6 minút.
5.
Steaky podávame s uvarenými ogrilovanými kukuričnými klasmi, cibuľkou a pečenou francúzskou bagetou. Bagetu pokrájame, potrieme maslom a posypeme bylinkovou soľou a pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať