Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce syrové nite

ingrediencie

1 ks
syrova hrudka vykysnuta
podľa chuti
soľ
trochu
voda

postup

1.
Hotovú syrovu hrudku necháme na kuchynskej linke 24 hodín nakysnut:-) Syr si nakrajame na cca 1 cm hrube plátky. Idealna velkost je cca 5 cm na nejakych 5 az 6 cm.
2.
Do hrnca si dame horucu vodu, resp. nechame si vodu v hrnci zohriat. Idealna teplota je medzi 80 az 85 stupnov celzia. Do takejto vody kladieme platky syru. A ked uz mame potrebne mnozstvo syra v hrnci vezmeme si drevenu varechu a pomaly ale s dorazom syr akoby miesime. Nesmú tam zostať syrove bublinky.
3.
Syr treba premiesit aj v rukach, nezabudajme vodu udrziavat pri spravnej teplote, treba si davat pozor aby sme sa nepopalili... Ak je syr zbavený vzduchovych byliniek a je dobre premieseny, začne sa ťahať a tu si už nachystame vedľa hrnca hlbokú misku so studenou vodou.
4.
A ideme na tahanie, syr ma byt vlacny a tahat by sa mal "sam" bez toho aby sme do toho museli davat nejako vela energie, avsak netreba zabudat, ze voda ma byt stale teploty okolo 80 stupnov. Ak sa syr nechce dobre tahat bud je este malo vymieseny alebo bol malo resp. priliz nakynuty a vtedy z neho korbace nespravite:-(
5.
Tahame nite do nadoby so studenou vodou... Pripavime si slany nalev. cca pol litra vody a 1,5 lyzicky soli Zoberieme si maly tanierik, a nan namotavame syrove nite.
6.
Ked sa nam uz zda zvazok dostatocne hruby odrhneme posledny kusok nite a nim zaviazeme zvazok. Hotovy zvazok vlozime do slaneho nalevu a nechame poriadne vysolit, resp. podla chuti kto má ako rád slané:-):-):-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bavema
2.5.2014 20:50 | |
+0 -0
Dakujem, este musim zistit, kde tu v UK zozeniem syridlo, hlavne pod akym nazvom, ak vobec zzozeniem a idem na to. Milujem nite.
diabambulka
18.5.2014 21:41 | |
+1 -1
Cez internet kúpite v pohode:-) :)
bavema
29.4.2014 13:43 | |
+10 -1
A ako si vyrobit domacu syrovu hrudku? 8:|
Vendelincok
30.4.2014 10:46 | |
+0 -2
takto: http://dobruchut.azet.sk/recept/29946/syrova-hrudka-so-zakysankou/ http://dobruchut.azet.sk/recept/3480/fotorecept-domaci-kozi-syr/
diabambulka
30.4.2014 21:00 | |
+0 -1
Domnievam z troch litrov mlieka z milionárom zakysanky a syridla, ak som nepridala recept, pridám ho, idem sa hneď pozrieť:-)
diabambulka
30.4.2014 21:02 | |
+0 -1
Áno je tu:-) http://dobruchut.azet.sk/recept/29946/syrova-hrudka-so-zakysankou/
diabambulka
30.4.2014 21:02 | |
+0 -0
Tu je... http://dobruchut.azet.sk/recept/29946/syrova-hrudka-so-zakysankou/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...