Výdatná fazuľová polievka
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
strakatá fazuľa
200
g
mrkva
150
g
petržlen
1
ks
zelená paprika
200
g
údená klobása
250
g
bravčové údené mäso
2
PL
vegeta
1
PL
mletá červená sladká paprika
5
ks
strúčik cesnaku
4
PL
olej
1
ks
cibuľa
soľ podľa potreby
na zahustenie
3
PL
hladká múka
100
ml
voda
postup
1.
Postup: Fazuľu si večer namočíme do studenej vody.
2.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a osolíme. Do takto pripraveného základu pridáme fazuľu, vegetu, zelenú papriku v celosti, pokrájanú mrkvu, petržlen a varíme, kým fazuľa nieje skoro mäkká.
3.
Údené mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky. Varíme ešte asi 30 minút. Pred dohotovenim pridáme pokrájanú klobásku a zahustíme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vody a hladkej múky.
4.
Necháme dôkladne prevrieť. Dochutíme soľou, ale opatrne, keďže údené mäso aj klobáska je dosť slané.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.