Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku

ingrediencie

4 ks
vajce
50 g
mladá žihľava
15 g
medvedí cesnak
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

postup

1.
Žihľavu poriadne premyjeme vo vode a nasekáme na malé kúsky. Stonky vyhodíme.
3.
Na oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme žihľavu, ktorú na jemnom ohni pražíme asi 10 minút.
4.
Potom rozbijeme vajíčka a rýchlo miešame, pokým sa vajcia zrazia a vznikne nám praženica.
5.
Na úplny záver primiešame nasekaný medvedí cesnak a osolíme, okoreníme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...