Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 ks
cuketa
4 ks
vajce
80 g
tvrdý nízkotučný syr
soľ
2 ČL
granulovaný cesnak

Obloha

syr strúhaný nízkotučný
morčacia šunka
saláma
kukurica
šampiňóny
kečup na potretie
oregano
bazalka
majoránka
soľ

postup

1.
Cuketu nastrúhame najemno, posolíme a necháme postáť 15 minút. Za tento čas pustí veľmi veľa šťavy.
2.
Poriadne ju vyžmýkame od tekutiny najviac ako sa dá. Až nám v rukách ostane len taká väčšia gulička. Do toho pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka, granulovaný cesnak a zamiešame.
3.
Rozložíme ju na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Vyberieme, potrieme kečupom,dáme bylinky a pridáme oblohu, okrem syra. Dáme naspäť do rúry zapiecť na 20 minút, potom pridáme syr a dáme zapiecť na 5 minút a potom ešte na 3 minútky gril. Chutí skoro ako skutočná pizza a vždy sa po nej len tak zapráši :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kitty35
1.9.2016 06:22 | |
+1 -0
Včera som ju robila,ale na plechu.Bola super..varím aj pre ocina,ostal sám,a on má radšej mäsko,zeleninu ako vraví,radšej prepasírovanú cez prasa :-),ale veľmi mu chutilo.A aspoň som prišla na fajn spôsob,ako zúžitkovať cuketu,okrem pomazanok,placiek,zapekania a vyprážania,a ako do mojej dcéry dostať nejakú zeleninu dobrovoľne :-) Super receptík,mňam..
spirited_away
6.8.2016 16:33 | |
+3 -11
Cuketa s mletym masom a zatavenym syrom - mnam. Pizza z poriadnej muky, neuponahlana, krasne vypecena, s paradjkovym zakladom, bazalkou a tahavym syrom - mnam. Experiment ako ten hore - tycka. Bleauuuuu.
Jaine63
29.7.2015 19:46 | |
+9 -1
Dnes som robila pizzu, ale chutila ako omeleta.Nema byt chrumkava?Je mozne, ze by som ju mala piect pri vyssej teplote ako tych 190 stupnov?Dakujem krasne za odpoved :3
mariannka.5
30.7.2015 14:57 | |
+15 -4
Tiež som robila dnes, a cesto bolo dosť vodnate na to, že som cuketu fakt dôkladne vyzmykala. Takže som to supla najprv na 250 aby cesto stvrdlo a potom stlmila na 200 keď už boli na ňom ingrediencie . Bohužiaľ, výsledok taký istý ako tvoj :) cesto bolo zvrchu fajn ale zospodu dosť rozpadajuce sa, a chutilo ako omeleta. Ale nemôžem sa sťažovať, chuťovo to bolo vcelku super a napapali sme sa fajn :) takže tiež by som poprosila radu lebo inak mi to chutilo len chcem vedieť ako predísť tomu, že to cesto nie je pevné . Vďaka :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...