Pridať recept

Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom

Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom
Zdroj: 7sjuz
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 ks
cuketa
4 ks
vajce
80 g
tvrdý nízkotučný syr
soľ
2 ČL
granulovaný cesnak

Obloha

syr strúhaný nízkotučný
morčacia šunka
saláma
kukurica
šampiňóny
kečup na potretie
oregano
bazalka
majoránka
soľ

postup

1.
Cuketu nastrúhame najemno, posolíme a necháme postáť 15 minút. Za tento čas pustí veľmi veľa šťavy.
 
2.
Poriadne ju vyžmýkame od tekutiny najviac ako sa dá. Až nám v rukách ostane len taká väčšia gulička. Do toho pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka, granulovaný cesnak a zamiešame.
3.
Rozložíme ju na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Vyberieme, potrieme kečupom,dáme bylinky a pridáme oblohu, okrem syra. Dáme naspäť do rúry zapiecť na 20 minút, potom pridáme syr a dáme zapiecť na 5 minút a potom ešte na 3 minútky gril. Chutí skoro ako skutočná pizza a vždy sa po nej len tak zapráši :)
Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom
Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom
Zdroj: 7sjuz
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.6.2019 18:32 | |
+1 -0
Dnes som vyskusala..presne podla receptu, skvele😋. Samozrejme som neocakavala pizzu, smejem sa, ked niekto ano,ved kazdemu musi byt jasne, ze bez muky nebude cesto a ze z tolkych vajec sa to bude podobat omelete 😁 ja nabuduce urcite urobim na velky plech, sa len tak zaprasilo 😊
Anonymný nick
1.9.2016 06:22 | |
+13 -8
Včera som ju robila,ale na plechu.Bola super..varím aj pre ocina,ostal sám,a on má radšej mäsko,zeleninu ako vraví,radšej prepasírovanú cez prasa :-),ale veľmi mu chutilo.A aspoň som prišla na fajn spôsob,ako zúžitkovať cuketu,okrem pomazanok,placiek,zapekania a vyprážania,a ako do mojej dcéry dostať nejakú zeleninu dobrovoľne :-) Super receptík,mňam..
Anonymný nick
6.8.2016 16:33 | |
+8 -39
Cuketa s mletym masom a zatavenym syrom - mnam. Pizza z poriadnej muky, neuponahlana, krasne vypecena, s paradjkovym zakladom, bazalkou a tahavym syrom - mnam. Experiment ako ten hore - tycka. Bleauuuuu.