Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vynikajúca pizza bez múky, s cuketovým cestom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 ks
cuketa
4 ks
vajce
80 g
tvrdý nízkotučný syr
soľ
2 ČL
granulovaný cesnak

Obloha

syr strúhaný nízkotučný
morčacia šunka
saláma
kukurica
šampiňóny
kečup na potretie
oregano
bazalka
majoránka
soľ

postup

1.
Cuketu nastrúhame najemno, posolíme a necháme postáť 15 minút. Za tento čas pustí veľmi veľa šťavy.
2.
Poriadne ju vyžmýkame od tekutiny najviac ako sa dá. Až nám v rukách ostane len taká väčšia gulička. Do toho pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka, granulovaný cesnak a zamiešame.
3.
Rozložíme ju na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Vyberieme, potrieme kečupom,dáme bylinky a pridáme oblohu, okrem syra. Dáme naspäť do rúry zapiecť na 20 minút, potom pridáme syr a dáme zapiecť na 5 minút a potom ešte na 3 minútky gril. Chutí skoro ako skutočná pizza a vždy sa po nej len tak zapráši :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kitty35
1.9.2016 06:22 | |
+1 -0
Včera som ju robila,ale na plechu.Bola super..varím aj pre ocina,ostal sám,a on má radšej mäsko,zeleninu ako vraví,radšej prepasírovanú cez prasa :-),ale veľmi mu chutilo.A aspoň som prišla na fajn spôsob,ako zúžitkovať cuketu,okrem pomazanok,placiek,zapekania a vyprážania,a ako do mojej dcéry dostať nejakú zeleninu dobrovoľne :-) Super receptík,mňam..
spirited_away
6.8.2016 16:33 | |
+2 -10
Cuketa s mletym masom a zatavenym syrom - mnam. Pizza z poriadnej muky, neuponahlana, krasne vypecena, s paradjkovym zakladom, bazalkou a tahavym syrom - mnam. Experiment ako ten hore - tycka. Bleauuuuu.
Jaine63
29.7.2015 19:46 | |
+9 -1
Dnes som robila pizzu, ale chutila ako omeleta.Nema byt chrumkava?Je mozne, ze by som ju mala piect pri vyssej teplote ako tych 190 stupnov?Dakujem krasne za odpoved :3
mariannka.5
30.7.2015 14:57 | |
+15 -4
Tiež som robila dnes, a cesto bolo dosť vodnate na to, že som cuketu fakt dôkladne vyzmykala. Takže som to supla najprv na 250 aby cesto stvrdlo a potom stlmila na 200 keď už boli na ňom ingrediencie . Bohužiaľ, výsledok taký istý ako tvoj :) cesto bolo zvrchu fajn ale zospodu dosť rozpadajuce sa, a chutilo ako omeleta. Ale nemôžem sa sťažovať, chuťovo to bolo vcelku super a napapali sme sa fajn :) takže tiež by som poprosila radu lebo inak mi to chutilo len chcem vedieť ako predísť tomu, že to cesto nie je pevné . Vďaka :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.