Pridať recept

Kinder pingui torta

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
vlažná voda
6 PL
múka hladká
2 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
500 ml
šľahačka
1 PL
želatína
1 PL
med
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
čokoláda na varenie
100 g
Hera
1 PL
voda
2 PL
olej
200 g
čokoláda na varenie
3 PL
olej
1 PL
práškový cukor

postup

1.
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Pomaly vmiešame vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešame kakao, tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme vo vymastenej a vysypanej forme pri 180 stupňoch asi 15 až 20 min. Vychladnuté rozkrojíme na 2 rovnaké pláty.
 
2.
Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min. napučať a pomaly na slabom ohni zohrievame. Vyšľaháme šľahačku z 250 ml smotany, pomaly pridávame rozohriatu želatínu a prilejeme rozpustený med. Došľaháme dotuha a nanesieme na spodný plát cesta.
3.
Čokokrém a poleva: Na pare rozpustíme čokoládu, pridáme Heru a olej a dobre premiešame, aby bola vláčna. Po vychladnutí nanesieme na šľahačkový krém a dáme zachladiť.
4.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, pripravíme si druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom cesta. Polejeme polevou a necháme stuhnúť. Výborne chutí v kombinácií s malinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať