Pridať recept

Enchiladas

ingrediencie

1 balíček
tortilla

Bešamelová omáčka

55 g
hladká múka
900 ml
mlieko
60 g
maslo
1 štipka
soľ
muškátový orech

Plnka

400 g
kuracie prsia
1 KL
korenie Mexico
3 PL
lúpané paradajky
1 ks
cibuľa
4 PL
kukurica
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa
6 ks
cherry paradajky
120 g
čedar
olivový olej
soľ
korenie

postup

1.
Bešamelová omáčka: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a vytvoríme si svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a počas stáleho miešania ju povaríme. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
 
2.
Pokrájame mäso nadrobno. Na panvicu nalejeme olivový olej a zprudka na nej osmažíme mäso. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme zmes korenia Mexico, sterilizované paradajky, nakrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodu. Všetko dusíme prikryté pokrievkou. Preto podlievame vodou, pretože pri hotovom mäsa má zostať trochu šťavy. Ku koncu dusenia pridáme ešte kukuricu, fazuľu, ale bez nálevu a polovice cherry paradajok.
3.
Na stred každej tortilly rovnomerne rozložíme hotovú plnku a zrolujeme ich ako palacinky. Zapekaciu formu vymastíme olivovým olejom a naukladáme na ňu tortilly, ktoré zalejeme bešamelovou omáčkou a tú posypeme nahrubo nastrúhaným čedarom. Zapekáme pri teplote 170°C doružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať