FOTORECEPT: Špenátové tagliatelle s kuracím mäsom a vínovou omáčkou
6
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
2
ks
žĺtok
1
PL
olivový olej
1/2
ČL
soľ
Mäso
kuracie prsia
grilovacie korenie na kurča
olivový olej
Omáčka
100
ml
biele víno
100
ml
smotana na šľahanie
soľ
postup
1.
Listy špenátu opláchneme a nakrájame.
2.
Pomliaždime v mažiari.
3.
Na doske vypracujeme rezancové cesto s pridaním špenátu.
4.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a nakrájame na rezance široké 1 cm. Uvaríme ich vo vriacej osolenej vode 3 - 4 minúty a scedíme.
5.
Kuracie prsia si nakrájame, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom, necháme postáť. Potom opražíme na oleji z oboch strán.
6.
Hotové mäso vyberieme, do výpeku dáme víno, necháme zredukovať. Potom prilejeme smotanu. Podľa potreby ochutíme soľou a korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.