Pridať recept

FOTORECEPT: Treska na pare a špenátové zemiaky

Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

treska filet
listový špenát
cesnaku
zemiaky
sladká smotana
maslo
čerstvé bylinky
mleté čierne korenie
hrubozrnná morská soľ

postup

1.
tresku, alebo iný filet z ryby, umyjeme, osušíme papierovou utierkou osolíme a obložíme bylinkami - tymián, estragón, petržlenová vňať...
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
 
2.
zemiaky nakrájame na drobno a osolíme bylinkovou soľou, špenát len osolíme a dáme pariť, rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
3.
sparený špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
4.
zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu, maslo a dobre premiešame ale nerobíme kašu, pridáme ochutený špenát
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
5.
a zľahka premiešame
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
6.
tresku podávame pokvapkanú citrónom s kúskom masla a špenátovými zemiakmi, alebo zemiaky a špenát podávame zvlášť ako samostatné prílohy
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Fotorecept: Treska na pare a špenátové zemiaky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať