Pridať recept

Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami, FOTORECEPT

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik

ingrediencie

250 g
čerstvý špenát
50 g
syr Niva
50 g
slnečnicové semienko
extra panenský olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
hrubozrnná morská soľ
mleté čierne korenie

postup

1.

Najprv si pripravíme pesto - špenátové listy umyjeme, necháme odkvapkať alebo v čistej utierke vysušíme.

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
 
2.

Dáme do robota, pridáme slnečnicové semienka, cesnak a nivu (alebo iný syr, napr. Eidam, Feta, Parmazán...)

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
3.

Všetko spolu rozmixujeme, postupne pridávame po troche olej tak, aby pesto malo krémovú nie príliš riedku konzistenciu. Podľa potreby dochutíme, ja som napr. nesolila pretože to bolo od syra slané dosť.

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
4.

Chlieb pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme v rúre alebo opečieme na panvici

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
5.

na opečený chlieb dáme pesto a paradajku nakrájanú nadrobno, ozdobíme petrželkou, prípadne strúhaným syrom, môžeme pokvapkať kvalitným olivovým olejom

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
6.

pesto môžeme uskladniť v zatváracej sklenej fľaši, v chladničke vydrží asi týždeň, ak ho chceme skladovať dlhšie musíme vrch zaliať asi centimetrovou vrstvou oleja

Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Fotorecept: Bruschetta so špenátovým pestom a paradajkami
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Chrumkavá bruschetta: Dokonalé predjedlo
Bruschetta: Rýchla a aromatická pochúťka z čerstvých surovín
Slnkom prevoňané paradajky kraľujú chrumkavému pečivu v zaujímavých receptoch na taliansku bruschettu.