Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce rožky zo zmesi múk

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
200 g
špaldová múka
100 g
ražná múka
1 PL
práškový cukor
1 balíček
instantné droždie
2 KL
soľ
2 hrste
ovsené vločky
3 PL
olivový olej
250 ml
vlažná voda
1 ks
vajce
1 KL
sezamové semienka
1 PL
hrubozrnná soľ

postup

1.
Všetky múky zmiešame dohromady. Cukor, trochu múky a droždia pridáme do vlažnej vody. Premiešame a necháme kysnúť asi 5 minút. Vmiešame ostatok múky, soľ, ovsené vločky a olivový olej. Cesto vypracujeme, pokiaľ možno najlepšie ručným elektrickým šľahačom. Cesto sa nesmie lepiť. Aby sme dosiahli nelepivosť, môžeme pridať ešte trochu múky. Pripravené cesto necháme v teple kysnúť asi jednu hodinu.
2.
Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vyvaľkáme placku v tvare kruhu a tu rozdelíme na 8 trojuholníkov, ktoré zabalíme do rožkov. Špičky potrieme šľahaným vajíčkom, aby sa rožok pri pečení nerozmotal.
3.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pokladáme naň pripravené rožky, ktoré ešte potrieme po povrchu šľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a hrubou soľou a necháme ešte 15 minút vykysnúť. pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opat.40
11.12.2012 11:58 | |
+2 -1
Dobrý recept. Oceňujem absenciu tukov, najmä tých syntetických, čo tak voňajú po masle :P a čo do nás teraz tak hustia v reklame. http://dobreazdravo.sk/vlasy-sa-mi-jezia-na-hlave/ Chutné a zdravé jedlo sa dá uvariť bez nich, predovšetkým bez nich.
mariaklara
28.11.2012 22:01 | |
+3 -0
Rožky vyzerajú veľmi lákavo, mám rada kombináciu viacerých múk, určite ich vyskúšam. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...