Pridať recept

Zapekané žemle

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
väčšie žemle
1 ks
kyslá smotana
1 ks
tavený syr v črievku
2 ks
farebná paprika
150 g
tvrdá saláma
3 strúčiky
cesnaku
olej
vegeta

postup

Žemle si rozkrojíme nad vrchom a vnútro vydlabeme. V mise si zmiešame kyslú smotanu so syrom, pridáme nakrájanú papriku a tvrdú salámu a dochutíme vegetou. Touto zmesou naplníme žemle. V druhej miske si pripravíme cesnakový olej - prelisujeme cesnak a zmiešame ho s olejom. Týmto olejom pokvapkáme vydlabance zo žemlí. Všetko naukladáme na plech a dáme zapiecť na cca 15 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať