Pridať recept

Karamelové venčeky s čokoládovou čiapočkou

Karamelové venčeky s čokoládovou čiapočkou
Zdroj: erikakrivdova
25
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

10 PL
voda
100 g
palmarín
125 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
stipka soli

krém

300 ml
mlieko
1 balíček
karamelový puding
2 ČL
instantná káva
300 g
kryštálový cukor
250 g
čerstvé maslo
250 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
čokoládová poleva Dr Oetker

postup

1.
Postup: Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu a palmarin so štipkou soli. Keď sa roztopí, prisypeme múku a uvaríme na hustú kašu. Cesto sa začne odliepať od nádoby. Odstavíme a do horúcej kaše pridáme celé vajcia po jednom kuse. Miešame vareškou, nie mixerom. Cesto dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na suchý plech do tvaru kolieska. Rúru vyhrejeme. Venčeky pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Rúru neotvárame. Upečené venčeky necháme vychladnúť.
 
2.
Krém: Najprv si uvaríme kávu zo 100 ml vody. V 100 ml mlieka si rozmiešame karamelový pudingový prášok. 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme a zalejeme zo zvyšným mliekom a spolu s kávou necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný prášok a uvaríme hustý puding. Keď máme puding uvarený ešte do horúceho pridáme zvyšný cukor. Premiešame a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo a vymiešame na hladký krém.
3.
Vyšľaháme si šľahačku klasickým spôsobom. Aj polevu si pripravíme podľa návodu na obale.
4.
Dohotovenie venčekov: Vychladnuté cesto rozkrojíme.Na spodnú časť nastriekame pomocou cukrárenského vrecka krém. Na krém nastriekame šľahačku a prikryjeme čiapočkou, ktorú sme s jednej strany namočili do pripravenej čokoládovej polevy. Uchovávame v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.11.2014 20:18 | |
+1 -1
vyzerajú a určite aj chutia výborne mám len jeden dotaz, ako dlho vydržia v chladničke? nemyslím že dokým sa nezjedia :)
Anonymný nick
25.1.2015 17:41 | |
+0 -3
Okolo 4-5 dní :)