Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tvarohovo-banánový cake

ingrediencie

200 g
banán
citrónová šťava
3 ks
žltka a bielka
150 g
práškový cukor
150 ml
Šľahačka rastlinna
250 g
jemný tvaroh
150 g
ricotta
rum

postup

1.
Potrebujeme: Na korpus: 280 polohrubej múky trocha soli 170 g masla(mäkké) 50 g trstinový cukor trocha muškátového oriešku Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm) Najskôr však tvarujeme boky až potom dno. Uhladíme lyžicou.
2.
Bielka si vyšľaháme do tuha. Žltka si vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme tvaroh a riccotu prešľaháme. Šľahačku si vyšľaháme do tuha pridáme k tvarohovej zmesi.
3.
Potom zľahka viešame sneh z bielkov a rozpučené banány.
4.
Dáme do vyhriatej rúry na cca 25-30 minút pri 170 stupňov. Vyberieme a necháme vychladnúť.
5.
na povrch: riccota šľahačka trocha cukru omrvinky z korpusu Pripravíme si polevu: riccotu vymiešame s vyšľahanou šľahačkou a nanesieme ozdobíme omrvinkami z korpusu
6.
Viac fotiek k receptu: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/04/bananovo-tvarohovy-cake.html Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
grungeBaby
15.9.2014 19:32 | |
+0 -0
Tiež sa pridávam k názoru "bohumilo" napísaný recept. Suroviny na cesto a "povrch" písané až v postupe? WTF? Slečna by mohla recept prepísať..
dagmar117
30.4.2014 15:49 | |
+2 -1
nezrozumiteľne napísaný recept,to čo je na povrchu nikde nie je uvedené , po 4 bod v recepte sú všetky suroviny spotrebované tak čo je na povrchu ? je odobraté zo zmesi alebo je to ešte jedna riccota so šlahačkou ?????
kajusiQQ
30.4.2014 17:57 | |
+0 -0
naa povrch si dáte riccotu a šľahačku podľa svojho rozhodnutia kolko jej chcete a ešte kusky korpusu ktorý prevyšuje:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.