Pridať recept

Kremrole

ingrediencie

2 balíčky
lístkové cesto
1 ks
vajce
2 dl
voda
500 g
práškový cukor
5 ks
vaječný bielok

postup

1.
Na začiatok si vyvaľkáme lístkové cesto na tenký plát s veľkosťou asi 60 x 30 cm. Vyvaľkaný plat z vrchnej časti potrieme šľahaným vajcom a rozkrájame kolieskom na pizzu asi na 3 cm prúžky. Každý prúžok natáčajte na cukrárenské trubičky smerom k najužšej. Koniec poriadne primáčkneme, aby netvoril zbytočne vypuknutý kúsok.
 
2.
Trubičky potom pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Potom ich nechajte vychladnúť. Z pečených kremrol vytiahnite kovové trúbičky. Najlepšie to pôjde tak, že ak si kremrolu jednou rukou podržíte a druhou zľahka otáčate trubičkou.
3.
Na plnku do kremrol potrebujeme len bielky a cukrový vývar. Vývar pripravíme tak, že dáme variť 300 g cukru spolu s 500 ml vody. Voda by mala byť v hrnčeku cukor úplne zakrývať. Pokiaľ bude vody viac, budete vývar pripravovať dlhšie. Nechajte variť približne pol hodiny, pokiaľ sa nevytvorí vývar, hústnuca tekutina, ktorá dá plnke sladkú chuť.
4.
Ostatných 200 g cukru vyšľaháme s piatimi bielkami dohusta. Ešte horúci vývar veľmi pomaly vlievame do šľahaných bielkov - stále šľaháme. Akonáhle vylejeme celú hustú tekutinu, ešte chvíľu bielky šľaháme. Nakoniec si vezmeme cukrárenský sáčok a neplníme ho vzniknutým krémom. Trubičky potom ľahko pocukrujeme jemným práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vareska
14.11.2012 22:06 | |
+1 -0
oj,,aj ze tam je slahacka *504* :|
nektarinka11
15.11.2012 07:58 | |
+8 -2
Dobré ráno. Tá plnka ma zaujala. Ale na moje gusto je tam strašne veľa cukru. Nájde sa niekto, kto má s ňou už skúsenosť? Chcem , ale, objektívny názor. Ja bežne robím sneh nad parou, tam však ide len 5 Dg cukru na 1 bielok. Ďakujem