Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie prsia plnené špenátom

2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrste
čerstvý špenát
2 ks
kuracie prsia
60 g
syr s modrou plesňou
1 strúčik
cesnak
4 PL
čerstvé maslo
2 PL
biele víno
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
morská soľ
mletá červená paprika

postup

1.
Špenát očistíme, umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. V panvici rozpustíme 1 Pl masla a krátko na ňom opečieme cesnak. Pridáme špenát, podlejeme vínom, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Podusíme 2 až 3 minúty a odstavíme.
2.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pripravíme si z nich rezne, ktoré jemne naklepeme. Ochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Syr rozdrobíme do špenátu, premiešame a zmes rozložíme na jednu stranu rezňa. Potom druhú preložíme a zabezpečíme špáradlami.
3.
V panvici rozpustíme zvyšné maslo a mäso na ňom z oboch strán opekáme 7 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.