Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasická francúzska omeleta

ingrediencie

3 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
maslo

postup

1.
3 vajíčka vyšľaháme metličkou v miske spolu so soľou a podľa chuti môžeme pridať aj trocha pomletého čierneho korenia.
2.
V teflónovej panvici so zošikmenými stenami speníme 1 polievkovú lyžicu masla a čakáme, až kým nám pena nezačne miznúť.
3.
Vajce následne nalejeme na panvicu a premiešame vidličkou. Mali by sme sa približovať čo najbližšie k dnu, ale nesmieme sa ho dotýkať. Pokračujeme dovtedy, pokiaľ nemáme vrstvu praženice na tenkej tuhej vrstve vajec.
4.
Panvicu vyklopíme smerom od seba a udrieme po rúčke päsťou, aby sa nám podarilo preklopiť vzdialenejší okraj omelety. Panvicu máme po celý čas vyklopenú a pomocou vidličky preklopíme aj koniec, ktorý máme bližšie k telu. Takúto omeletu môžeme preložiť na tanier.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Domáce čipsy
Domáce čipsy sú najlepšie!
Domáce čipsy sú najlepšie!
5 plus 1 receptov na famózne čipsy k telke či na párty.
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...