Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasická francúzska omeleta

ingrediencie

3 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
maslo

postup

1.
3 vajíčka vyšľaháme metličkou v miske spolu so soľou a podľa chuti môžeme pridať aj trocha pomletého čierneho korenia.
2.
V teflónovej panvici so zošikmenými stenami speníme 1 polievkovú lyžicu masla a čakáme, až kým nám pena nezačne miznúť.
3.
Vajce následne nalejeme na panvicu a premiešame vidličkou. Mali by sme sa približovať čo najbližšie k dnu, ale nesmieme sa ho dotýkať. Pokračujeme dovtedy, pokiaľ nemáme vrstvu praženice na tenkej tuhej vrstve vajec.
4.
Panvicu vyklopíme smerom od seba a udrieme po rúčke päsťou, aby sa nám podarilo preklopiť vzdialenejší okraj omelety. Panvicu máme po celý čas vyklopenú a pomocou vidličky preklopíme aj koniec, ktorý máme bližšie k telu. Takúto omeletu môžeme preložiť na tanier.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...