Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-perníkový krehký koláč

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
žitná múka
90 g
maslo
50 g
cukor
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
perníkové korenie
1 ks
vajce

Plnka

100 g
mak
200 ml
sójové mlieko
3 PL
med
2 PL
kakao
1 hrsť
sušené brusnice

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vajce, maslo, cukor a perníkové korenie. Rukami vytvarujeme tuhšie cesto, ktoré necháme cca 15 odležať v chladničke.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. V horúcom mlieku krátko povaríme mak s medom. Nakoniec primiešame kakao a brusnice.
3.
Do tortovej formy (vymažeme maslom a posypeme múkou) s priemerom 20 cm natlačíme cesto. Nemusího ho ani vaľkať, stačí ho rukami jemne rozťahať do všetkých strán tak, aby boli okraje trochu vyššie. Trocha cesta si necháme na vrch, z ktorého vytvarujeme mriežky.
4.
Na cesto natrieme plnku a koláč dozdobíme mriežkami zo zvyšného cesta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...