FOTORECEPT: Tofu-banánový krehký koláč s figami
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
150
g
ražná múka
40
g
maslo
1
ks
vajce
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
med
1
PL
perníkové korenie
Plnka
200
g
biely tofu syr
1
ks
banán
30
g
med
5
PL
studená voda
1
PL
vanilkový extrakt
sušené figy na ozdobu
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. V múke rozmiešame múku s práškom do pečiva, vajíčkom, perníkovým korením, maslom a medom. Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 15 min. do chladničky.
2.
Medzitým si zo všetkých surovín na plnku rozmixujeme hladký krém.
3.
Do vymazanej a vysypanej formy natlačíme rukami cesto a natrieme na neho plnku.
4.
Sušené figy prekrojíme na polovicu a uložíme na plnku. Jemne ich pritlačíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.