Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu-banánový krehký koláč s figami

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
ražná múka
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
med
1 PL
perníkové korenie

Plnka

200 g
biely tofu syr
1 ks
banán
30 g
med
5 PL
studená voda
1 PL
vanilkový extrakt
sušené figy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V múke rozmiešame múku s práškom do pečiva, vajíčkom, perníkovým korením, maslom a medom. Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 15 min. do chladničky.
2.
Medzitým si zo všetkých surovín na plnku rozmixujeme hladký krém.
3.
Do vymazanej a vysypanej formy natlačíme rukami cesto a natrieme na neho plnku.
4.
Sušené figy prekrojíme na polovicu a uložíme na plnku. Jemne ich pritlačíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...