Pridať recept

Čučoriedková torta

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
3 PL
cukor
1 PL
voda
1 PL
olej
3 PL
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
500 g
čučoriedky
1 ks
tortové želé DrOetker
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
džem na potretie

postup

1.
Najprv si upečieme korpus na tortu. Bielka vyšľaháme s cukrom, kým nevznikne tuhá hmota. Postupne pridávame žĺtka, vodu a olej. Na záver jemne vmiešame múku s kypriacim práškom. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 170 stupňov na 15-20 minút. Upečené cesto necháme prechladnúť. Potom ho potrieme džemom.
 
2.
Čučoriedky (ja som použila zavárané) necháme odkvapkať a naukladáme na tortovú formu. Zo šťavy, tortového želé a vanilkového cukru si uvaríme želé (podľa návodu) a nalejeme ho na ovocie. Dáme na chladné miesto stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať