Pridať recept

Quiche lorraine

ingrediencie

175 g
slanina
115 g
aromatický syr
2 ks
vajce
1 šálka
mlieko
soľ
čierne korenie
olej
koláčový korpus

postup

1.
Buď rúru predhrejeme alebo v prípade, že sme si práve pripravili koláčový korpus pri vyššej teplote, stiahneme ju minimálne na 150°C.
 
2.
Slaninu pokrájame na 3 cm dlhé pásiky a opražíme ju na panvici na chrumkavo. Dôležité je pásiky uložiť ešte na papierovú servítku, aby stiekla z nej prebytočná mastnota. Slaninku uložíme na korpus spolu s aromatickým syrom, čo môže byť syr gruyére, Niva alebo čedar.
3.
Vyšľaháme dve vajíčka spolu s 1 šálkou studeného mlieka, ochutíme soľou a čiernym korením. Vylejeme na korpus a budeme piecť asi 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
8 rýchlych tipov na zapekanie
8 rýchlych tipov na zapekanie: Chrumkavé bleskovky z jedného plechu!
Hľadáte recept, ktorý je nenáročný a potešíte ním celú rodinu? Inšpirujte sa niekoľkými obľúbenými...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.