Pridať recept

Kuracie mäso zapečené so zemiakmi

ingrediencie

7 ks
zemiaky
štipiek
soľ
100 g
špenát
1 hrnček
mlieko
trochu
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 ks
kuracie prsia
podľa chuti
korenie
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Špenát sparíme vriacou vodou a spolu so zemiakmi ocedíme. Pridáme vriace mlieko a zmixujeme na jemnú kašu.
 
2.
Na predhriatom olivovom oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Medzi tým si nakrájame na kúsky kuracie prsia, podľa potreby ich ochutíme a potom pridáme k cibuli. Spolu všetko sprudka orestujeme. Pridáme roztlačený cesnak a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
3.
Zapekaciu misu vymastíme a pridáme polovicu zemiakovo-špenátovej kaše, kuraciu zmes a nakoniec opäť pripravenú kašu. Zapekáme asi 20 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať