Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Svieža jahodová roláda

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
60 g
polohrubá múka
20 g
Kuuričný škrob

Plnka

600 g
jahody
3 PL
krupicový cukor
1 PL
jahodový puding
ml
mlieko
2 ks
želatína plátková
práškový cukor

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom:pridáme múku so škrobom a premiešame. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180stupnov. Po upečení vyzerá úplne ako obyčajná piškóta no z druhej strany je gumová čo mi veľmi chutí.
2.
Preložíme ju na utierku posypanú cukrom a zviniemieme. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. V miske si zmiešame 450g jahôd s 3 lyžicami cukru a necháme asi 10 minút postáť.Potom ich dáme do hrnca a povaríme sem tam premiešame až kým sa nerozvaria. Puding si rozmiešame v troške mlieka a vlejeme medzi rozvarené jahody uvaríme a odstavíme necháme vychladnú.
3.
Zatiaľ si nakrájame zvýšných 150 g jahôd a pripravíme želatínu(podľa návodu). Ak je zmes už vychladnutá pridáme k nej jahody a želatínu a dobre premiešame. Roládu si rozvinieme a cesto potrieme plnkou.
4.
Roládu stočíme a odložíme na pár hodín do chladničky (ja na noc). Potom pokrájame a ľubovoľne ozdobíme. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/07/svieza-jahodova-rolada.html
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.