Mandľová piškóta
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
150
g
práškový cukor
100
g
detské piškóty
150
g
mandle
2
PL
konzerovované ovocie
1
štipka
soľ
1
PL
olej
1
PL
hrubá múka
1
balíček
mliečna čokoládová poleva
50
g
lúpané mandle
12
ks
lístky mäty
postup
1.
Žĺtky spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme pomleté detské piškóty a mandle. Do zmesi vmiešame kondenzované ovocie a jemne vmiešame vyšľahanú penu z bielkov s pridaním štipky soli.
2.
Formu na zapekanie vymastíme olejom, vysypeme hrubou múkou a nelejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 170 stupňov a pečieme asi 20 minút. Potom piškótu vyberieme a necháme ju vychladnúť.
3.
Čokoládovú polevu rozohrejeme a v tenkých pramienkoch ňou polejem piškótu. Nakoniec posypeme sekanými mandľami a necháme polevu stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.