Pridať recept

Zapekaná ryža s mäsom a kelom

ingrediencie

160 g
ryźa
60 g
masť
80 g
cibuľa
200 g
bravčové mäso
600 g
kel
2 dl
mlieko
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, voda

postup

1.

Na masti zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, soľ, mleté korenie, trochu vody a dusíme. 

 
2.

K polomäkkému mäso pridáme ryžu, ktorú zalejeme vodou a dodusíme. Kel očistíme, pokrájame, uvaríme a scedíme. 

3.

Na vymastený pekáč kladieme striedavo vrstvu ryže s mäsom a vrstvu uvareného kelu. Vrchnú vrstvu má tvoriť ryža. Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajcia a zapečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Ako sa varí dokonalá ryža: Overené pomery a časy varenia + chutné recepty
Ako vždy uvariť výbornú ryžu? Guľato-zrnná, dlhozrnná i natural ryža takto vždy vyjde perfektne.
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!