Pridať recept

Špargľa zapekaná so syrom

ingrediencie

600 g
špargľa
40 g
maslo
40 g
krupicová múka
1 dl
mlieko
1 ks
vajce
20 g
plátkový syr
20 g
šunka
10 g
maslo na plech
podľa chuti
soľ, citrónová šťava

postup

Očistenú špargľu uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a odparíme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame žĺtok, z bielka ušľahaný sneh a citrónovú šťavu. Uvarenú špargľu urovnáme na podlhovastú misu, zalejeme zmesou. Na vrch poukladáme plátky šunky a syra, zapečieme v rúre.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Špargľa s holandskou omáčkou
Sezóna špargle začína: Vychutnajte si ju s výbornou holandskou omáčkou, hotová je do pár minút, najjednoduchší recept!
Existuje niečo lepšie ako holandská omáčka so špargľou? Ale omáčka musí byť domáca. S týmto rýchlym...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...