Pridať recept

Zapekaná zelenina

ingrediencie

200 g
mrkva
320 g
karfiol
200 g
kaleráb
150 g
rajčiak
60 g
maslo
2 dl
mlieko
5 g
strúhanka
1 ks
vajce
podľa chuti
voda, soľ

postup

Očistenú zeleninu uvarenú v slanej vode pokrájame na hrubšie plátky a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Naspodok dáme kaleráb, potom mrkvu a nakoniec karfiol, rozobratý na ružičky. Na vrch poukladáme pokrájané rajčiaky. Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajce a dáme zapiecť do rúry.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...