Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý

1
porcia
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
múka hladká T650
1,5 hrnčeky
voda
1/2 ČL
soľ
1/4 ČL
sušené droždie

postup

1.
postup je veľmi jednoduchý. Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka.. ja osobne dávam celú rascu) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo..( výhoda je, že sa to nemusí miesiť..nie že nemusi ale NESMIE:))
2.
cesto ostane trochu redšie ale to nevadí..tak to ma byť:) teraz ide veľmi doležita fáza..cesto necháme min 12 hodin kysnuť (nedávajte tam viac droždia presne koľko je v recepte) chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..
3.
vtedy vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Ďalšia dôležitá vec, chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom (liatinovy hrniec..rimsky alebo jánska misa..ja používam liatinový)
4.
Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 15-20min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..opatrne aby sme sa nepopálili (hrniec netreba vymastit..cesto sa neprilepi).. hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť ( u nás niekedy ani nestihne vychladnúť:) DOBRÚ CHUŤ:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
irenka.s
22.2.2016 15:53 | |
+15 -3
je výborný,stále ho pečiem,pridávam aj rascu,alebo lanove či slnečnicové semienka.
moni423
13.8.2015 10:36 | |
+19 -10
Škoda surovín nedal sa jest (n)
lupaky-agapy
16.7.2015 16:28 | |
+14 -22
ten chlieb je otrasny (n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.