Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý

1
porcia
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
múka hladká T650
1,5 hrnčeky
voda
1/2 ČL
soľ
1/4 ČL
sušené droždie

postup

1.
postup je veľmi jednoduchý. Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka.. ja osobne dávam celú rascu) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo..( výhoda je, že sa to nemusí miesiť..nie že nemusi ale NESMIE:))
2.
cesto ostane trochu redšie ale to nevadí..tak to ma byť:) teraz ide veľmi doležita fáza..cesto necháme min 12 hodin kysnuť (nedávajte tam viac droždia presne koľko je v recepte) chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..
3.
vtedy vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Ďalšia dôležitá vec, chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom (liatinovy hrniec..rimsky alebo jánska misa..ja používam liatinový)
4.
Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 15-20min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..opatrne aby sme sa nepopálili (hrniec netreba vymastit..cesto sa neprilepi).. hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť ( u nás niekedy ani nestihne vychladnúť:) DOBRÚ CHUŤ:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
irenka.s
22.2.2016 15:53 | |
+15 -3
je výborný,stále ho pečiem,pridávam aj rascu,alebo lanove či slnečnicové semienka.
moni423
13.8.2015 10:36 | |
+19 -11
Škoda surovín nedal sa jest (n)
lupaky-agapy
16.7.2015 16:28 | |
+15 -22
ten chlieb je otrasny (n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.