Pridať recept

Ryžový nákyp s ovocnou šťavou

ingrediencie

250 g
ryža
40 g
maslo
60 g
práškový cukor
20 g
maslo
20 g
strúhanka
2 dl
mlieko
2 ks
vajce
podľa chuti
vanilkový cukor, citrónová kôra, soľ, voda

postup

Ryžu zalejeme vodou, pridáme soľ, maslo trochu povaríme a dáme dusiť do rúry. Horúcu ryžu zalejeme mliekom a premiešame. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru, tuhý sneh z bielkov a druhej polovice cukru a všetko vymiešame s vychladnutou ryžou. Masu dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme. Podávame s ovocnou šťavou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...