Pridať recept

Takto sa vždy podarí: Starkina plnená paprika

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
200 g
guľatozrnná ryža
8 ks
zelená paprika
2 ks
vajce
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
olej
5 PL
kryštálový cukor
1 PL
vegeta
1 ČL
majoránka
1 ČL
mletá červená sladká paprika
1 ČL
granulovaný cesnak
2 ks
bobkový list
soľ
voda

na zahustenie

6 PL
polohrubá múka
250 ml
voda

postup

Výborná plnená paprika. 

1.

Ryžu uvaríme s jeden a pol násobkom vody so soľou a trochou oleja. Necháme vychladnúť.

 
2.

Mleté mäso zmiešame s vychladnutou ryžou, pridáme vajíčka, vegetu, majoránku, ml. červenú papriku, cesnak a soľ. Dôkladne premiešame.

3.

Na oleji opražíme paradakový pretlak s cukrom.(omáčka bude krásne červená) Dolejeme vodou. Paradajkový pretlak a voda v pomere 1:1. Do vriaceho základu pridáme očistenú cibuľu v celosti, bobkový list a osolíme podľa chuti.

4.

Z papriky vyberieme jadierka a naplníme mäsovou hmotou. Dáme do vriacej šťavy a varíme zhruba hodinku. Naplnenú papriku dáme do šťavy ako prvú. Asi po 15 minútach pridáme guľky zo zvyšnej mäsovej hmoty a uvaríme.

5.

Keď sú guľky s paprikou uvarené,vyberieme a šťavu zahustíme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vody a múky. Podľa potreby ešte dochutíme soľou a cukrom. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Miriam.gonosova
8.3.2024 13:09 | |
+1 -0
Veľmi dobrá omáčka mnam
Kursk1945
8.7.2022 04:49 | |
+4 -0
A ja spravim masove gulky ako male fasirky dam na plech na papier a trocha zapeciem.Jem ich aj samotne ako fasirku.
Anonymný nick
19.6.2021 12:51 | |
+7 -10
Ja mäsové guľky obalujem v hladkej múke a potom netreba zahustovať
Podobné články
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...