Krupicový nákyp
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
krupica
40
g
maslo
80
g
práškový cukor
10
g
hrozienka
20
g
maslo na vymastenie
1
liter
mlieko
2
ks
vajce
podľa chuti
citrónová kôra, soľ, voda
postup
Do vriaceho mlieka s vodou prisypeme za stáleho miešania krupicu, soľ a povaríme na kašu. Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami a postrúhanou kôrou, pridáme vychladnutú kašu, umyté hrozienka a z bielkov tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymastenej nádoby a upečieme. Môžeme podávať s kompótom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.