Pridať recept

Pirôžky plnené mäsom

ingrediencie

400 g
krupicová múka
10 g
droždie
1 ks
žĺtok
10 g
cukor
400 g
olej
podľa chuti
soľ, mlieko

PLNKA

150 g
hovädzie mäso
150 g
bravčové mäso
30 g
cibuľa
1 ks
vajce na pomastenie
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ

postup

1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, žĺtok, olej a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pohárikom vykrajujeme kolieska.
 
2.
Hovädzie varené a bravčové pečené zomelieme s cibuľkou, posolíme, okoreníme a vývarom z mäsa rozriedime na hustú kašu, ktorou plníme vykrojené kolieska. Preložíme ich napoly, dookola stlačíme a dáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...