Pridať recept

Špenátové lasagne

6
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
špenát
16 ks
lasagne
1 štipka
muškátový orech mletý
3 strúčiky
cesnaku
500 g
syr Ricotta
50 g
parmezán
1 téglik
kyslá smotana
mlieko
2 PL
olivový olej
1 konzerva
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
1 konzerva
lúpané paradajky
tymian
soľ
korenie

postup

1.
Necháme rozmraziť špenát a potom ho za stáleho miešania pomaly privedieme k varu. Pridáme lisovaný cesnak, štipku soli a necháme podusiť približne 5 minút. Ku koncu ešte primiešame muškátový oriešok.
 
2.
Do vychladnutého špenátu primiešame syr ricotta, kyslú smotanu a časť parmezánu. Všetko spolu poriadne premiešame a podľa potreby môžeme aj zriediť s mliekom.
3.
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu a cesnak, potom pridáme paradajkový pretlak a krájané paradajky. Ochutíme korením a prisypeme aj strúhaný parmezán.
4.
Na dno vymastenej zapekacej misy poukladáme lasagne, potrieme ich špenátovou vrstvou a opäť navrstvíme cestoviny. Takto budeme pokračovať do vtedy, kým neminieme celú špenátovú zmes a cestoviny. Zakončíme vrstvou lasagní, na ktoré dôkladne rozotrieme paradajkovú zmes.
5.
Takto pripravené špenátové lasagne pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C približne 45 minút. Každú porciu môžeme pred servírovaním ozdobiť malou vetvičkou čerstvého tymianu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Originál lasagne
Kamarátka priniesla recept na najlepšie lasagne! Túto FINTU vám doteraz nikto neprezradil, používajú ju všetci šéfkuchári
Talianska špecialita, ktorou nepohrdne ani ten najväčší gurmán. Viete, ako pripraviť originál lasagne a v čom...
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné!
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné! Plus ďalšie recepty na obľúbené cestoviny
Lasagne sú jedným z najpopulárnejších cestovinových jedál na svete. Ich príprava však so sebou nesie množstvo...
Tradičný bešamel: Takto ho zvládnete vždy na jednotku
Francúzsku omáčku, ktorá sa používa na zapekanie jedál, suflé, na lasagne, do musaky či ako základ iných...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...