Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvová torta bez vajec s tofu krémom

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
celozrnná špaldová múka
200 g
mrkva
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
4 PL
agávový sirup
150 ml
sójový jogurt
1 ks
banán

Plnka

300 g
biely tofu syr
1 ks
banán
2 PL
agávový sirup

Na ozdobu

1 hrsť
slnečnicové semienko
1 hrsť
tekvicové semienka
1 hrsť
sušené marhule
30 g
horká čokoláda
1 PL
kokosový tuk

postup

1.
Skôr než sa pustíme do spracovania cesta, dáme si semienka spolu so sušeným ovocím namočiť do studenej vody. Budú potom mäkšie (oceníte hlavne pri krájaní) a ľahšie stráviteľné.
2.
Špaldovú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Použila som polovicu obyčajného a polovicu kypriaceho prášku do perníka kvôli vôni. Do druhej misky dáme jogurt a pridáme k nemu rozmixovaný banán spoločne s jemne nastrúhanou/nasekanou mrkvou.
3.
Mrvku s banánom a jogurtom zmiešame a osladíme agávovým sirupom.
4.
Nakoniec pridáme k mrkvovej zmesi múku s práškom do pečiva a pomaly premiešame. Vznikne tuhé cesto, ktoré preložíme do kruhovej (max 20 cm priemer) alebo do malej obdĺžnikovej formy.
5.
Tortu pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme pozdĺžne, aby sme ju mohli naplniť krémom.
6.
Na krém si vymiešame tofu syr s banánom, agávovým sirupom a 3 PL vody.
7.
2/3 krému natrieme na korpus, prikryjeme druhou polovicou a vrch torty potrieme zvyšným krémom. Vrch posypeme namočenými semienkami (vodu vylejeme a semienka jemne osušíme) a nadrobno nakrájaným sušeným ovocím. Nakoniec polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým tukom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
beruska046
3.3.2017 19:44 | |
+0 -0
robila som presne podla receptu a torta sa mi neupiekla ako mala...z vrchu pekna a vnutri uplne na nic :/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...