FOTORECEPT: Zapečená zemiaková kaša s párkami a bazalkou
3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Zemiaková vrstva
10
ks
stredný zemiak
3
PL
horčica
1
KL
soľ
Omáčka
200
g
párky
2
dl
lečo
2
dl
paradajkové pyré
1
ks
cibuľa
4
ks
vajce
1
hrsť
čerstvá bazalka
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Uvarené ich ošúpeme a cez sitko pretlačíme. Zároveň si vajcia uvaríme na tvrdo a necháme ich vychladiť.
2.
Medzitým si na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na kolieska nakrájané párky, lečo a paradajkové pyré. Všetko spolu podusíme 5 minút.
3.
K pretlačeným zemiakom pridáme horčicu a soľ. Všetko spolu premiešame.
4.
Do vymazanej formy natlačíme zemiakové pyré a uhladíme ho.
5.
Na zemiakové pyré vylejeme omáčku, na ňu poukladáme na kocky nakrájané uvarené vajcia a vrch posypeme bazalkou.
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Hotové jedlo necháme poriadne vychladnúť. Ak sa ho rozhodnete jesť ešte teplé, nebude držať tvar a bude sa skôr podobať riedkej zemiakovej kaši. Ak ho necháte cca 2 hodiny v chladničke a potom si ho zohrejete v mikrovlnke, bude mať tú správnu konzistenciu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.