Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kukuričná krupica s goji a avokádovým krémom

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kaša

200 g
kukuričná krupica
1 liter
voda
2 dl
sójové mlieko
2 PL
agávový sirup
100 g
kustovnica čínska Goji

Krém

1 ks
avokádo
50 g
horká čokoláda

postup

1.
Kukuričnú kašu uvaríme podľa návodu vo vode. Pred koncom varenia k nej prilejeme sójové mlieko, pridáme kustovnicu, 2 PL agávového sirupu a varíme do zhustnutia. Uvarenú kašu prikryjeme a necháme dojsť na teplom mieste cca 15 minút.
2.
Medzitým si roztopíme horkú čokoládu a zmiešamu ju s rozmixovaným avokádom. Podľa chuti osladíme agávovým sirupom.
3.
Podávame v hlbokom tanieri. Podľa chuti môžeme poliať roztopeným maslom, ale kaša je dosť vláčna, v mojom prípade to nebolo treba.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...