Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji

3
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
1 liter
voda
1 dl
pomarančový džús
3 PL
med
2 hrste
vlašské orechy
2 hrste
kustovnica čínska Goji
1 KL
perníkové korenie
1 ks
vajce
1 KL
rumová aróma

postup

1.
Skôr ako začneme variť krúpy, namočíme si do studenej vody orechy a goji.
2.
Krúpy uvaríme vo vode, pokým nebudu celkom mäkké. Čím mäkšie budú, tým lepšie. Pred koncom varenia prilejeme do varenia džús a dovaríme ich.
4.
Ku zmesi potom pridáme vajce, namočené goji a orechy, perníkové korenie a med.
5.
Všetko spolu premiešame a preložíme do zapekacej misy.
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Nákyp necháme vychladnúť a podávame ako zdravé raňajky alebo dezert, poliaty agávovým sirupom, horkou čokoládou alebo ozdobené banánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...