Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chrumkavé citrónové muffiny z nevareného pšena

6
porcií
23
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
120 g
ovsené vločky
70 g
med
1 ks
vajce
120 ml
voda
40 g
maslo
1 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do perníka
30 g
vlašské orechy
1 ks
citrón

Ozdoba

200 g
tofu
100 g
horká čokoláda
kokosový tuk podľa potreby
čerešne

postup

1.
V miske zmiešame surové pšeno, pomleté ovsené vločky, kypriaci prášok, jedlú sódu a nastrúhanú kôru z citróna.
2.
V druhej miske zmiešame vajíčko s medom, roztopeným maslom a vodou.
3.
Tekutú zmes prilejeme opatrne k tuhej a zľahka premiešame.
6.
Muffiny necháme poriadne vychladnúť, inak sa budú drobiť. Na ozdobu rozmixujeme tofu syr s roztopenou horkou čokoládou a pomaly pridávame roztopený kokosový tuk, až vznikne tuhší krém. Necháme ho v chladničke, pokým muffiny nevychladnú. Pred podávaním muffiny ozdobíme krémom a čerešňami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...