Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chrumkavé citrónové muffiny z nevareného pšena

6
porcií
23
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
120 g
ovsené vločky
70 g
med
1 ks
vajce
120 ml
voda
40 g
maslo
1 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do perníka
30 g
vlašské orechy
1 ks
citrón

Ozdoba

200 g
tofu
100 g
horká čokoláda
kokosový tuk podľa potreby
čerešne

postup

1.
V miske zmiešame surové pšeno, pomleté ovsené vločky, kypriaci prášok, jedlú sódu a nastrúhanú kôru z citróna.
2.
V druhej miske zmiešame vajíčko s medom, roztopeným maslom a vodou.
3.
Tekutú zmes prilejeme opatrne k tuhej a zľahka premiešame.
6.
Muffiny necháme poriadne vychladnúť, inak sa budú drobiť. Na ozdobu rozmixujeme tofu syr s roztopenou horkou čokoládou a pomaly pridávame roztopený kokosový tuk, až vznikne tuhší krém. Necháme ho v chladničke, pokým muffiny nevychladnú. Pred podávaním muffiny ozdobíme krémom a čerešňami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...