Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ananásový liaty koláč s kokosovou posýpkou

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
celozrnná špaldová múka
70 ml
kokosový tuk
2 PL
agávový sirup
1 ks
vaječný žĺtok
170 ml
sójové mlieko
2,5 g
sušené droždie
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
2 PL
rum
štipiek
soľ
200 g
ananás

Posýpka

60 g
kokos
40 g
celozrnná špaldová múka
30 g
maslo
30 g
trstinový cukor
2 PL
agávový sirup

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V miske zmiešame múku, soľ, sušené droždie, muškátový oriešok, žĺtok, agávový sirup, vlažné mlieko a roztopený kokosový tuk.
2.
Vareškou alebo lyžicou spracujeme vláčne riedke cesto. Nakoniec prilejeme rum.
3.
Cesto posypeme múkou, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
4.
Formu (použila som okrúhlu s priemerom 24 cm) vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vykysnuté cesto do nej vylejeme.
5.
Čerstvý ananás nakrájame na tenké plátky a poukladáme ho na cesto.
6.
Na posýpku zmiešame všetky suroviny a rukami vypracujeme mrveničku. Podľa potreby dosypeme múku alebo prilejeme sirup.
7.
Vrch koláča posypeme mrveničkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Posýpka nám pekne zhnedne ale nespáli sa. Ak by ste sa i tak báli spálenia, doporučujem koláč 5 minút pred koncom pečenia prikryť alobalom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kajo258
17.5.2014 16:35 | |
+0 -1
(n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...