Pridať recept

Dusená mrkva na masle

ingrediencie

750 g
mrkva
40 g
maslo
20 g
hladká múka
5 g
cukor
podľa chuti
voda, soľ, citrónová šťava

postup

1.
Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska, dáme na rozpustené maslo, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme. Za dusenia mrkvu podlievame horúcou vodou, aby sa neprerušil var.
 
2.
Udusenú mrkvu zaprášime múkou a povaríme. Nakoniec podľa chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu. Mrkvu možno pripraviť aj bez múky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.