Pridať recept

FOTORECEPT: Čokoládová poleva z karobu

ingrediencie

2 PL
kokosový olej
2 PL
med
4 PL
karob
2 PL
obilná káva Caro
2 PL
ryžové mlieko
6 PL
kukuričný škrob
500 ml
horúca voda
100 ml
studená voda

postup

Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
 
1.
Obilnú kávu, karob, sušené mlieko zmiešame a zalejeme 500 ml horúcej vody. Rozhabarkujeme metličkou aby nevznikli hrudky.
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
 
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
2.
V hrnci zohrejeme kokosový olej a pridáme med, ktorý začne hneď peniť. Je potrebné preto vždy miešať ale najmä znížiť zdroj tepla. Potom pomaly prilievame karobovú zmes, ktorú sme si vopred pripravili. Privedieme do varu.
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
3.
Medzitým si v 100ml studenej vody rozmiešame 6 PL kukuričného škrobu a prilejeme do hrnca.
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
4.
Miešame, kým nám poleva začne hustnúť.
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
5.
Hotovú polevu hneď použijeme, prípadne môžeme uskladniť v chladničke a pred použitím len zohrejeme nad parou.
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Fotorecept: Čokoládová poleva z karobu
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať