Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Smažená čínska kapusta po šanghajsky

ingrediencie

1/2 ks
čínska kapusta
2 hrste
sušené huby
2 ks
mrkva
2 ks
cibuľa
70 g
zázvor
1 PL
med
2 PL
sójová omáčka
2 PL
olivový olej
1 PL
kukuričný škrob
vegeta
soľ

postup

1.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a huby namočíme aspoň na 30 minút do vody.
2.
Huby premyjeme ešte párkrát čistou vodou a potom ich spolu s mrkvou zalejeme vriacou vodou. Necháme spariť 10 minút. Potom vodu zlejeme.
3.
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme sparené huby a mrkvu. Premiešame.
4.
Pridáme nastrúhaný zázvor, 2PL sójovej omáčky, 1PL medu a ešte 2 minúty podusíme na jemnom ohni.
5.
Pridáme kapustu, ktorú jemne osolíme a okoreníme vegetou.
6.
Na záver si do 100ml studenej vody rozmiešame 1 PL kukuričného škrobu a vlejeme do panvice. Poriadne premiešame.
7.
Podávame buď ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsku.
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
orbi
8.1.2017 11:42 | |
+0 -1
Recept vyzerá zaujímavo, určite ho niekedy vyskúšam, ale teraz som hľadal recept na "Čínsku kapustu" (pak choi) a v recepte je použitá "Pekinská kapusta".
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?