Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Aspikové misky

ingrediencie

1 ks
kápia
5 ks
sterilizovaná uhorka
1 hrsť
petržlenová vňať
20 plátkov
šunka
250 g
vlašský šalát

Aspik

50 g
želatína
475 ml
voda
1 ks
cibuľa
1,5 KL
soľ
1,5 KL
kryštálový cukor
2 ks
nové korenie celé
2 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
50 ml
ocot

postup

1.
Najskôr si pripravíme aspik. Asi pol hodiny dopredu namočíme želatínu do malého množstva vody a necháme ju napúčať. Do nádoby nalejeme vodu, pridáme ocot, korenie, soľ, koreniny a cibuľu. Všetko povaríme. Potom necháme zachladiť asi na 60 stupňov a pridáme napučanú želatínu.
2.
Pripravený aspik môžeme použiť ihneď alebo uchovať v chladničke, a potom rozpustiť vo vodnom kúpeli. Do každej misky vložíme prúžok kapie, koliesko vajíčka, ktoré sme uvarili natvrdo, nakrájanú kyslú uhorku a petržlenovú vňať. Na to položíme šunky naplnené vlašským šalátom.
3.
Všetko zalejeme aspikom a po vychladnutí necháme struhnúť v chladničke. Nakoniec vyklopíme a podávame s bielym alebo tmavým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bezlekova.maria
14.12.2013 17:50 | |
+3 -0
Chybu činíte zrejme v tom, že kupujete nesprávny druh želatíny - najlepšie na tento druh receptov sú želatíny práškové, nie plátkové. Ak aj napriek tomu máte uvarenú zmes želatíny kalnú, treba ju zaľadniť. Do uvareného teplého nálevu treba prisypať na liter nálevu 5 stredne veľkých kociek ľadu. Aj vriace vývary sa zaľadňujú, aby boli pri servírovaní číre. Dovidenia doc. Bezleková
martin.ritter
19.10.2013 19:53 | |
+0 -0
Vždy když dĕlám aspik tak ho mám kalný a ne tak čirý jako tady. Kde dĕlám chybu ?
rony41209
29.10.2012 14:51 | |
+4 -1
ja to robím často je to velmi dobré ,ale ja to robím do formy na koláč -srnčí chrbát - potom to krájam ako roládu (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.