Pridať recept

Aspikové misky

ingrediencie

1 ks
kápia
5 ks
sterilizovaná uhorka
1 hrsť
petržlenová vňať
20 plátkov
šunka
250 g
vlašský šalát

Aspik

50 g
želatína
475 ml
voda
1 ks
cibuľa
1,5 KL
soľ
1,5 KL
kryštálový cukor
2 ks
nové korenie celé
2 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
50 ml
ocot

postup

1.
Najskôr si pripravíme aspik. Asi pol hodiny dopredu namočíme želatínu do malého množstva vody a necháme ju napúčať. Do nádoby nalejeme vodu, pridáme ocot, korenie, soľ, koreniny a cibuľu. Všetko povaríme. Potom necháme zachladiť asi na 60 stupňov a pridáme napučanú želatínu.
 
2.
Pripravený aspik môžeme použiť ihneď alebo uchovať v chladničke, a potom rozpustiť vo vodnom kúpeli. Do každej misky vložíme prúžok kapie, koliesko vajíčka, ktoré sme uvarili natvrdo, nakrájanú kyslú uhorku a petržlenovú vňať. Na to položíme šunky naplnené vlašským šalátom.
3.
Všetko zalejeme aspikom a po vychladnutí necháme struhnúť v chladničke. Nakoniec vyklopíme a podávame s bielym alebo tmavým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.12.2013 17:50 | |
+4 -1
Chybu činíte zrejme v tom, že kupujete nesprávny druh želatíny - najlepšie na tento druh receptov sú želatíny práškové, nie plátkové. Ak aj napriek tomu máte uvarenú zmes želatíny kalnú, treba ju zaľadniť. Do uvareného teplého nálevu treba prisypať na liter nálevu 5 stredne veľkých kociek ľadu. Aj vriace vývary sa zaľadňujú, aby boli pri servírovaní číre. Dovidenia doc. Bezleková
Anonymný nick
19.10.2013 19:53 | |
+0 -0
Vždy když dĕlám aspik tak ho mám kalný a ne tak čirý jako tady. Kde dĕlám chybu ?
Anonymný nick
29.10.2012 14:51 | |
+4 -1
ja to robím často je to velmi dobré ,ale ja to robím do formy na koláč -srnčí chrbát - potom to krájam ako roládu (y)
Podobné články
Jednoduchý trik priamo od cukrárky: Ako nepokaziť želatínu na ovocnom koláči?
Jednoduchý trik priamo od cukrárky: Ako nepokaziť želatínu na ovocnom koláči?
Ako pripraviť dokonalú želatínu? Poradíme vám jednoduchý trik.
Extra svieže: Recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou Tie najchutnejšie farebné zákusky
Extra svieže recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou
Výber tých najlepších sviežich zákuskov so želatínou.
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...